pixel

6 фирми искат да строят Подземния град в Бургас

бургас

Шест фирми се надпреварваха с оригинални проекти за превръщането на бомбоубежищата в Морската градина на Бургас в бъдещ подземен град.Това съобщиха от общината, която е замислила догодина това да е най-новата атракция на жителите и туристите в града. По процедура изборът трябва да стане ясен до 20 дни.

Сред предложенията на фирмите са градско кафене, стара къща, морско дъно, кораб и т.н., предаде bTV.

Така нареченият Подземен град се финансира със средства от финансовия инструмент „Джесика“, които ще бъдат възстановени в срок от 7 години. Той е на обща стойност 2 200 000 милиона лева с ДДС.

Подземният град ще преобрази бомбоубежищата в града в атракционен център. Комплексът за забавления ще бъде разположен в подземните галерии в Морската градина, като ще се запази и тяхното основно предназначение – да бъдат защита на хората при евентуално бедствие.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: