pixel

Общината приготвила 200 млн. лв. за ремонти

софия

Източник: dir.bg

Зам.-кметът по финанси и стопанска дейност на Столичната община Дончо Барбалов съобщи, че 200 млн. лв. са предвидени за реновиране и основен ремонт на пътна мрежа в София. През септември се очаква Европейската инвестиционна банка да одобри заем от 50 млн. евро, така че по част от обектите работата да започне.

Барбалов информира, цитиран от БТА, че през тази година ще започне изграждането на бул. „Копенхаген“ в „Дружба 2“.

„Скоро трябва да започне работа по подмяната на трамвайното трасе по бул. „България“ като стойността на договора е 6 млн. лв.“, посочи Барбалов.

Изчаква се да влязат в сила подробните устройствени планове във връзка с изграждането на кръстовища на две нива при Семинарията и при бул. „Иван Ев. Гешов“ и „България“.

„Продължава строителството на 13 нови детски градини, предстоят ремонти в училищата. В ход са процедури за ремонта на пространството около НДК. Сега се правят търговете, така че догодина реконструкцията да започне и да приключи до средата на 2015 г.“, съобщи зам.-кметът.

Стойността на ремонтните работи е 13 млн. лв.

Барбалов каза, че ще бъде обновен и фонтанът пред НДК, който не се пуска често, поради проблеми с хидроизолацията и големите загуби на вода.

Тече процедура за реновирането на Докторската градина, което включва изграждането на напоителна система и осветление.

За реконструкцията на парка „Баня Лозенец“ има избран изпълнител.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: