pixel

Royal Garden в Пловдив – с най-висок клас алуминиеви системи от Schüco

Schüco

Royal Garden е един от най-амбициозните жилищни комплекси, изграждани на територията на град Пловдив през последните години. Концепцията за целия проект е обединена около максимата за модерен живот, светли пространства, ефективно съвременно обитаване и функционални общи площи.

Комплексът е замислен с отношение към бъдещите му обитатели и в унисон с всички световни течения в сферата на жилищното строителство. Локацията също е ключова за Пловдив – Royal Garden е разположен в предпочитания и бързо развиващ се квартал „Отдих и култура“. В близост са ситуирани и знакови за града зелени зони като Гребната база и Младежкия хълм.

Проектът е решен като комплекс от четири жилищни сгради с Г-образна форма, които споделят общ богато озеленен вътрешен двор, осигуряващ уют и уединеност. В него са организирани детска площадка, зони за отдих и геопластика, която дава възможност за отглеждане на различни видове растения.

Schüco

Вторият етап, който е в процес на реализация, се състои от две жилищни сгради 3 и 4. Всяка от тях е с по 3 секции, а максималният брой апартаменти в една секция е 35. Разположението на сградите е съобразено с изискването за осигуряване на максимален простор и градина с максимална площ.

Желанието на архитектите за осигуряване на максимална осветеност на жилищните пространства приветства появата на идеята за стъпаловидната форма на сградите във височина. Чрез прилагането на това специфично архитектурно решение слънчевата светлина може успешно да проникне дори в най-дълбоките части от жилищните пространства. Осигуряването на максимална осветеност, допринася за най-високи нива на комфорт и уют в жилищата.

Проектът е дело на утвърденото архитектурно бюро ИПА, а инвеститор е Галакси Инвестмънт Груп – компания, превърнала се в символ на опит и иновации в областта на жилищните имоти.

Schüco

В реализацията на проекта са заложени материали от най-висок клас на световни брандове и иновативни решения за създаване на луксозна, балансирана и здравословна среда.

Неслучайно инвеститорът се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма Алукьонигщал. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото ѝ портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството.

За Royal Garden е избрана прозоречната алуминиева система Schüco AW CT 72, която е иновативно решение с балансирано съотношение между изчистени форми, тесни ширини на профила и U-стойност за топлопреминаване. В системата е имплементиран надежден и износоустойчив обков Schüco CoreTec, който е разработен специално за Schüco AW CT 72. Визията на системата и обкова се допълва с добре познатия дизайн на дръжката Schüco. Използваната прахова боя е с по-дебел слой на нанасяне, за да гарантира по висока устойчивост. Високоенергийният стъклопакет в комбинацията от профилна система Schüco AW CT 72 и обков Schüco CoreTec, постигат целогодишно оптимална енергийна ефективност и комфорт в сградата.

Schüco LivIng

Благодарение на изключителния професионализъм в изработката и монтажа на алуминиевите системи от фирма Тал Инженеринг, комплексът Royal Garden се превръща в желан бъдещ дом на много семейства.

За повече информация – Алукьонигщал.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: