pixel

Росен Плевнелиев: Магистралите остават първи приоритет

росен плевненлиев

Източник: vestnikstroitel.bg

„Магистралите остават първи приоритет за страната“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при честването на 130-годишнината от създаването на АПИ. По думите му страната планира до 2020 г. да построи 400 км аутобани, като по този начин затвори автомагистралния си пръстен. „Призовавам политиците да подкрепят агенцията, а в същото време очаквам денонощен труд от служителите й и строителите. По този начин ще спомогнем развитието на българската икономика.

Освен че създава работни места строителството на пътища привлича и инвестиции“, зяяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. По думите й в момента се изграждат общо 158 км магистрали. „Има приемственост в пътния сектор и ще продължим да изграждаме инфраструктура, защото тя е гръбнакът на всяка държава“, каза още Захариева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: