pixel

12 години превръщат бункер в жилище

къща

Източник: fakti.bg

12 години бяха необходими на американеца Едуард Педън, за да превърне бункер от времето на Студената война в жилище. През 1983 г. бившият вече учител е купил 15 хектара земя срещу 48 000 USD. На територията на парцела обаче се намира база Торес, построена през 1961 г. Дебелите стени на постройката издържат на ядрен удар.

Първоначално Педън не е използвал имота, докато един ден не решава, че бункерът ще бъде неговия нов дом. 12 години са му били необходими, за да превърне подземието в нормално място за живеене. Днес то действително прилича на апартамент. Единственият минус е, че няма прозорци.

бункер

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: