pixel

Рокфелер ще строи луксозен комплекс във Виетнам

viethnam

Компанията Rose Rock Group, собственост на милиардера Рокфелер, възнамерява да вложи 2.5 млрд. USD в изграждането на луксозен комплекс на южното крайбрежие на Виетнам. Проектът включва строителството на жилищни сгради и луксозни хотели. Те ще бъдат разположени на площ от 200 000 кв.м., като ще има пристанище с капацитет 350 яхти. Хотелът ще разполага със 760 стаи, а жилищните сгради ще предлагат 4300 луксозни апартамента, 100 мезонета и много магазини.

Проектът идва в момент, когато пазарът на недвижими имоти във Виетнам регистрира спад в цените. Между 10% и 30% за поевтинели жилищата през изминалата година, което доведе до реализирането на повече сделки и значително намаляване на предлаганите имоти. С 13% се е увеличил туристическия поток през 2013-а като е достигнал 48 млн. туристи, сочат данните на Националния статистически институт на Виетнам.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: