pixel

„Невидим“ небостъргач ще се издигне в Сеул

 Infinity

От години в света тече усилено съревнование кой ще построи най-високия небостъргач, но в Южна Корея една компания предлага нещо нестандартно, пише онлайн изданието The Move Channel.

Те имат намерение да изградят първата „невидима“ кула в света.

Сградата, наречена Infinity, ще се намира близо до международното летище Инчхон край Сеул. Тя ще е с височина 450 метра, но минувачите могат дори да не забележат, че съществува. Това ще е възможно благодарение на „свръхмодерната фасадна система от светоиди и камери, позволяваща визуалната информация около небостъргача да бъде улавяна и едновременно проектирана от повърхността на небостъргача“.

На практика системата позволява сградата да става невидима, гледана под определен ъгъл, обясняват авторите на проекта GDS Architects.

GDS Architects

Технологията е подобна на показаната във филма за Джеймс Бонд „Не умирай днес“, където имаше Aston Martin Vanquish, изчезващ с помощта на система от микрокамери.

Небостъргачът ще е шести по височина в света, но ще е единствената „изчезваща“ сграда. Освен това тя ще предлага и най-високата площадка за наблюдение, която ще може да се използва за развлечение и отдих.

Целият небостъргач ще може да бъде използван за прожектиране на филми за хиляди зрители.

Проектът най-накрая получи зелена светлина през този месец. Все още не е обявена официална дата за завършването му.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: