pixel

За оглед на имот плащат по 1 милион щатски долара

Да платиш за оглед на имот е нещо нетрадиционна за нашите географски ширини. На места обаче се стига до абсурдната ситуация, при която клиент трябва да плати близо 1 млн. USD, за да види как изглежда един апартамент. Става дума за нов луксозен жилищен комплекс в Хонг Конг.

Посредническата компания, която провежда огледите, иска от клиентите 7 млн. хонконгски долара (900 000 USD) за оглед. Другото странно изискване е, че купувачите трябва да са готови да придобият поне два имота.

Сумата от 900 000 USD обаче не е гаранция, че клиентите ще получат някои от 10-те луксозни апартамента. За имотите, които са харесали, те ще трябва да наддават с други потенциални купувачи.

Въпросният комплекс се намира в близост до финансовия център на града и разполага с гледка към пристанището.

fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: