pixel

Следващата година започва изграждането на магистралата Русе-Велико Търново

В края на месеца стартират обществените обсъждания по екологичната процедура за оценката на въздействието на околната среда при изграждането на магистралата Русе-Велико Търново. В Русе то ще бъде на 1 декември, като общо ще продължат около две седмици.

След това, в рамките на 45 дни висшият екологичен експертен съвет трябва да се произнесе по един от трите разглеждани към момента варианти. След избора на вариант за магистралата ще стартират и реалните действия. Строежът на магистралите Русе-Велико Търново и „Хемус“ ще се извърши с държавни средства.

„С въвеждането на ТОЛ-системата няма да имаме проблем с финансирането. Дотогава всички дейности, които се извършват по двете магистрали, ще се извършват със средства от националния бюджет. Основната ни презумпция е максимално бързо въвеждане на ТОЛ-системата.

Вече сме на финалната права, процесът е необратим. КЗК се произнесе по същество в наша полза, и предстои сключване на договор с изпълнител за изграждане на ТОЛ-системата, за да можем да обезпечим не само двете нови магистрали, а и поддръжката на всички пътища от републиканската мрежа“, заяви Николай Нанков.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: