pixel

Решения за скатни покриви с материали на Ондулин

ондулин

Покривът е един от най-важните аспекти на всеки строителен обект. Да се направи нов покрив или да се ремонтира стар е една от най-трудните и отговорни дейности в строителството. Професията, свързана с монтаж на покриви, се разви много през последните години с навлизането на пазара на различни модерни материали. Специалистите днес трябва да познават голямото разнообразие от покривни материали и приложението на елементите от всяка една покривна система, да знаят как водата, промяната в температурата на околната среда и влагата влияят на покрива.

Важно е да се запомни, че за прецизното изпълнение на детайлите е необходима предварителна подготовка и познания на всеки, който извършва покривни работи. След добра предварителна техническа и практическа подготовка може да се извърши професионално и дълготрайно изпълнение на покрива. В противен случай какъвто и материал да избере крайният клиент за покрива, когато той не е монтиран правилно ще има проблеми при експлоатацията.

Когато покривът се нуждае от ремонт, собствениците най-често мислят за замяна на съществуващото покритие със същото ново. В други случаи приемат предложението на изпълнителя за подмяна с друго покритие. Ето защо изпълнителите трябва да са добре информирани за различните видове покривни системи, които биха могли да бъдат приложени към покрива на съществуващата жилищна сграда.

Ондулин
е една от първите международни компании, които стъпиха на българския пазар слез 1990 г. и която предложи материали и технологии напълно непознати в традиционното до този момент строителство. Ондулин е един от малкото производители, които непрекъснато разширяват предлаганата гама покривни материали за различни приложения, технически изисквания и за всеки вкус. През 2013 г. офисът на Ондулин в България навършва 20 години. Равносметката ни е, че успяхме да променим начина на мислене на хората, предлагайки на пазара нов тип високотехнологични продукти, и да създадем нова инвестиционна култура в строителния бранш.

Какви са възможните решения за покриви на жилищни сгради, предлагани от Ондулин?

Вълнообразни листове Ондулин

Ондулин е първият вълнообразен битумен лист в света. Произвежда се повече от 60 години по специална патентована еднослойна технология и не се разслоява по време на целия срок на експлоатация. Използва се освен за покриви на жилищни сгради и за индустриални и стопански сгради в повече от 100 страни в света. Ондулин е универсален материал – идеален както за традиционни, така и за сложни покриви.

покриви

Майсторството на българските архитекти успя да впише Ондулин в българската архитектурна традиция с много добри резултати. Ондулин е икономичен, изключително лек и същевременно здрав вълнообразен покривен и облицовъчен  материал, който практически не се нуждае от поддръжка и е устойчив на корозия, миене и студ. Монтира се бързо и лесно. Необходимите инструменти са само чук и трион. Специално проектираните гвоздеи, както и множеството аксесоари, допълнително улесняват монтажа. От друга страна вълните на Ондулин осигуряват идеална вентилация на покривната основа и се ограничава възможността от образуване на конденз. Гаранцията за водонепропускливост е 15 години при нормални условия, но само при спазване на инструкциите за монтаж. На пазара се предлагат и други видове вълнообразни листове, но за всеки един изискванията за монтаж са специфични и е важно професионалистите при монтажа да се съобразят с това.

Битумни керемиди Бардолин

Друго възможно решение е с Бардолин – битумни керемиди или както ги наричат по света шиндли. Материал, роден в Северна Америка преди повече от сто години, който през последните десетилетия трайно завладява и Европа. Днес битумните керемиди са най-прилаганият покривен материал в света и с него се покриват около 1 млд. м² покриви на година. Широкото приложение на битумните керемиди се дължи на техните изключителни качества, които позволяват да бъдат използвани ефективно дори при различни климатични условия. Голямото разнообразие на цветове и форми позволява да се задоволят всякакви естетически критерии. С него покривите действително се превръща в пета фасада. Лек и технологичен, този материал доставя удоволствие и на този, който го полага. За разлика от другите материали, при Бардолин отделните детайли се оформят от самия материал. Това прави още по-важно доброто познаване на изискванията за изпълнение. Неправилно монтираните битумни керемиди могат да се свлекат от наклона на покриви или да бъдат повредени от вятъра.

Битумни керемиди Бардолин

Метални керемиди Ондустийл

Металните керемиди са със голяма здравина и надеждност. Ондулин предлага металните керемиди Ондустийл, които са покрив без компромиси. Ондустийл е уникално съчетание на здравината на металния лист, естетичните качества на традиционния керемиден покрив, лекота, гъвкавост и надеждност. Ондустийл не изисква допълнителни обшивки и елементи от поцинкована ламарина. Всички детайли се оформят с помощта на аксесоари Ондустийл.

Ондустийл представлява метален лист (0,45 мм), огънат под формата на керемида. Металът е двустранно горещо поцинкована и обработена с епоксидно покритие. Елементите са покрити от лицевата страна с висококачествен акрилат и цветна минерална посипка. Върху това покритие е нанесен безцветен устойчив акрилат с UV филтър. Керемидите са термично обработени, което гарантира високото качество и издръжливост на повърхността на атмосферни условия. Ондустийл се предлага се в шест цвята. Ондустийл е с 30 годишен гаранционен срок, подкрепен със застрахователна полица. Експлоатационният срок надвишава 50-60 години.

Метални керемиди Ондустийл

Новата битумна керемида Ондувила 3D

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите Ондулин разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата Ондувила. Ондувила е много повече от покривен материал. Ондувила е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

Ондувила придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Специалната нова технология на оцветяване с ефект 3D, гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Ондувила се предлагат в обновени 7 цвята, а новото оцветяване с 3D ефект придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

керемида Ондувила 3D

Ондувила не е само покривен материал, а цялостна покривна система, която Ондулин доразви и разшири с още аксесоари – всички решени от същия материал – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

покривна система

Системата „Ондулин под керемида“

Климатичните промени, които познаваме от много години поставиха на тежки изпитания сградите. Необходимостта от подсилване на покривите стана неизбежна, за да можем да запазим сигурно и надеждно нашата собственост. Покривните материали се избират основно с грижата за естетика и надеждност. За съжаление малките покривни елементи, като керемдите, могат да бъдат случайно повредени или разместени. Ето защо Ондулин предлага гама от подпокривни листове и подпокривни мембрани за различна степен на защита на покривите, в зависимост от нуждите и изискванията на всеки покрив.

Ондулин предлага специалната система „Ондулин под керемида”, която включва: подкеремидените битумизирани листове (Изолин или Руфолин), куки и летви за закрепване на керемидите, запълнители за стрехи, гвоздеи, обшивки и др. Приложението й е универсално, защото e разработена с всички детайли и е подходяща за всякакъв вид керемиди. Минималният наклон на приложение е ограничен на 18% (значително по-малък от този за керемидите), което предлага уникална възможност за разширяване обхвата на приложение на традиционните керемидени покриви.

Ондулин под керемида

Освен да има доволни клиенти Ондулин има и друга цел – да има надеждни партньори, които с удоволствие да предлагат и монтират материалите на фирмата. Защото мисията да Ондулин е да изгражда доверие, коректност и лоялност. Затова е важно да са доволни крайните клиенти, т.е. тези които ще живеят в новопостроената сграда и изпълнителите на покривните работи – от добре свършената работа и от дълготрайния резултат.

Ондулин СМ

Официален търговски офис за България на френската призводствено-търговска група ONDULINE – световен лидер в производството и продажбата на висококачествени покривни и хидроизолационни материали от лек тип.

Прочетете също: