Ремонтите при НДК и Борисовата градина напролет

ndk

Напролет се предвижда да започнат ремонтите на пространството около НДК, Борисовата градина и по бул. „Ботевградско шосе“ от ул. „Летоструй“ до Околовръстното. Това съобщи в интервю за БТА кметът на София Йорданка Фандъкова. В момента се разглеждат офертите на 15-те кандидата за ремонт на пространството около НДК.

Ще бъдат ремонтирани и възстановени настилките, тротоарите и велоалеите около парка, уличното и парково осветление, фонтана и водните каскади, автоматизираната поливна система, всички зелени площи – дърветата и цветните площи. Ще бъдат монтирани две обществени тоалетни и изградено видеонаблюдение.

Срокът за приключване на ремонтно-възстановителните дейности е средата на 2015 г., отбеляза кметът на София.

Очаква се през пролетта да започне подмяната на настилките на главния вход на Борисовата градина. Работата ще започне веднага щом бъде избран изпълнител. И тази процедура е в ход, документите на участниците се разглеждат от комисия, отбеляза Фандъкова.

Общината е планирала 123.8 млн. лв. за изграждане, основен ремонт и рехабилитация на улици от първостепенната улична мрежа. Това е почти три пъти повече в сравнение с 2013 г., коментира Фандъкова.

7 млн.лв. са предвидени за ремонта на над 30 вътрешноквартални улици до края на годината. Предвидени са също 2 млн. лв. за ремонт на тротоарна настилка за цялата територия на Столичната община.

Общината е предвидила и изграждането на 56 км канализация и 20 км водопроводна мрежа.

Тази година започва разширението на метрото от бул. „Джеймс Баучер“ към ул. „Сребърна“. До началото на 2015 г. по план тези отсечки трябва да бъдат пуснати, посочи кметът.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: