pixel

Откриват детския научен център „Музейко“ догодина

museiko

Детски научен център „Музейко” ще отвори врати догодина в София. Центърът е за деца между 5 и 12 години и очаква да посреща до 150 хиляди посетители годишно както от страната, така и от чужбина.

В сградата на „Музейко” ще има музейни експозиции, разположени на три етажа около централно изкуствено дърво, чиито корени започват от долния етаж, а клоните се простират до покрива.

Всяка секция разполага с по няколко интерактивни инсталации за игра, а в секцията на последния етаж децата ще трябва да се справят и с „предизвикателствата на съвременното общество”, определени като природа, енергия и комуникации.

От своя страна общината се ангажира до отварянето на „Музейко” през лятото догодина, да ремонтира и инфраструктурата наоколо.

Строежът на „Музейко” струва 25 млн. лв., осигурени от фондация „Америка за България”, входът ще е на цената на един билет за кино, като ще се предлагат и годишни карти и групови намаления.

Концепцията за сградата е на американската архитектурна компания Lee Skolnick and Design Partners. Проектанти на техническата и работната фаза в строителството са българската компания за архитектура и строителство „А и А Архитекти“. Строежът ще приключи през пролетта и в средата на следващото лято музеят ще бъде изцяло готов.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: