Шесто издание на международния конкурс за дизайн Jumpthegap

roca

На 28 септември бе обявено началото на шестото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jumpthegap. Той е инициатива на Roca, съвместно с BCD (Barcelona Centro de Diseño). Насочен е към млади дизайнери, архитекти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят. В това издание (2014-2015) на конкурса има някои новости:

– вместо в една група, проектите ще се състезават в две категории – едната е за студенти, а другата за професионалисти. Във всяка от групите ще бъде излъчен победител, който ще получи награда от 4000 Евро;
– ще бъде присъдена специална награда за устойчивост.

В конкурса могат да участват професионалисти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят. Такси за участие не се дължат. Регистрацията става  чрез сайта на конкурса www.jumpthegap.net. Срокът за регистрация е до 25 февруари 2015г.

Този международен конкурс за дизайн, организиран от Roca в сътрудничество с Барселона дизайн център BCD, предоставя международна платформа на млади професионалисти и студенти по дизайн или архитектура от цял свят, за да покажат своите идеи и талант. За тази цел, участниците ще създават и предлагат иновативни решения за пространството в банята и продуктите свързани с него.

От създаването си, jumpthegap разчита на жури от признати архитекти и дизайнери. В това ново издание, президент на журито е китайският архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), носител на различни награди, като наградата 2014 Young Global Leaders (YGL). Останалите членове на журито са престижни професионалисти от цял свят:

– Марсело Розенбаум, Бразилия (Marcelo Rosenbaum), дизайнер и ръководител на офис за дизайн и иновации Розенбаум;
– Том Дайкхоф, Великобритания (Tom Dyckhoff), журналист и архитектурен критик;
– Гута Моура, Португалия (Guta Moura), съосновател на Experimenta и директор на EXD Biennale;
– Хосеп Конгост, Испания (Josep Congost), Мениджър Roca Design Centre;
– Арх. Рафаел де Ла-Хоз, Испания (Rafael de La-Hoz), патрон на Фондация за съвременна архитектура (Contemporary Architecture Foundation);
– Исабел Роиг, Испания (Isabel Roig), Управляващ директор на BCD (Barcelona Centro de Diseño) и президент на BEDA (Bureau of European Design Associations).

С всяко следващо издание, общият брой участници, както и на участниците от България непрекъснато расте. В петото издание на международния конкурс за млади дизайнери се състезаваха 139 проекта от България. Общият брой участващи проекти беше 3 444 от 102 страни. С надеждата, че скоро ще има отличен български проект, Рока България ще съдейства на младите български творци с необходимата информация и представяне на конкурса. Те могат да следят публикациите на сайта на компанията www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук www.facebook.com/ExpoBathSofia .

Пълна информация за конкурса, както и правните рамки са публикувани на официалния сайт: www.jumpthegap.net. Те са достъпни и чрез профила на конкурса във Facebook profile (jumpthegap).

Строители.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: