pixel

Ремонтират още 8 моста в София до края на годината

remont mostove

Още 8 моста трябва да бъдат ремонтирани до края на годината по програмата на Столична община за ремонт на общо 21 мостови съоръжения на стойност 7 млн. лева.

Вече са ремонтирани 13, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на моста при бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „6-и септември“, цитирана от БТА.

Фандъкова припомни лошото състояние на мостовете на Перловската река и отбеляза, че вече е направен ремонтът на моста при ул. „Проф. Никола Михайлов“. Преди три дни започна реконструкцията на моста при ул. „Г. С. Раковски“, до края на годината съоръженията трябва да бъдат готови, посочи кметът. Тя очаква работата да приключи в срок и да бъде направена качествено.

Йорданка Фандъкова припомни, че по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ беше направено ново енергоефективно осветление като част от усилията на общината за намаляване на разходите на енергия.

През тази година като част от Инвестиционната програма на Столична община продължават работата по локалните платна на бул. „Цариградско шосе“, както и ремонтът на малки улици в „Лозенец“ и „Подуяне“.

„Засега нямаме забавяне по нито един обект, но където има забележки, фирмите трябва да ги отстраняват. Ако това доведе до забавяне, те ще бъдат санкционирани“, посочи столичният кмет.

Фандъкова съобщи, че до края годината Столичната община има готовност да започне изграждането на кръстовището на две нива на бул. „България“ и бул. „Акад. Иван Гешов“. Кметът вече е възложил там да бъде направена нова организация на движението, както и отново да се представи проектът пред медиите.

„Това кръстовище е много необходимо, защото движението е много натоварено, всеки ден минавам от там и опашките са огромни“, каза Фандъкова.

В проекта е предложено да бъде направено безконфликтно кръгово кръстовище на второ ниво и светофар за преминаването на трамвая на първо ниво, припомни кметът. Тя добави, че там до края на годината трябва да започне строителството на метростанцията от третия метродиаметър. Работата по седемте станции ще започне веднага след подписването на договора с ОП „Транспорт“.

В момента фирмите се подготвят, прави се организацията на движението, каза още Фандъкова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: