Готвят забрана за частично саниране

sanirane

Когато санирането напредне като процес и в България се появят повече санирани изцяло жилищни сгради, ще бъде забранено частичното саниране. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова по време на конференция за енергийната ефективност. По думите и кръпките, които се виждат сега по сградите, трябва да бъдат забранени, защото, освен че загрозяват блоковете, утежняват и конструкцията.

„Трябва да има по-строг контрол от гледна точка на това как изглеждат сградите и как се остъкляват балконите. Етажната собственост трябва да има много по-активна роля с права, но и със задължения“, посочи Павлова. Тя съобщи, че вече е готов първи вариант на ромени в Закона за етажната собственост.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: