Първа копка на новата фабрика на „Desizo monni

Desizo monni

Първа копка на изцяло нов производствено-административен комплекс „Десизо – Мони М3“ бе направена днес на ул. „Гривишко шосе“ 6. Инвеститор е плевенската фирма „Димитров“ ООД.

Върху терен от близо 27 дка ще бъде изграден комплекс от три сгради с обща застроена площ от 10 500 кв. м и разгъната – 14 650 кв. м.

Общият обем на инвестицията е в размер на 25 млн. лв. и прогнозите са за разкриване на около 800 работни места. В новия производствено-административен комплекс „Десизо – Мони МЗ“ са заложени технологични процеси по италиански технологии, водещи в световното производство на дрехи и обувки. Заимстван е опитът на известните марки е HugoBoss и Zegna.

Сградите ще бъдат построени по всички европейски изисквания и стандарти. Те ще разполагат с най-ново оборудване и машини последно поколение за обувния бизнес. До тях ще бъде изграден и социален център с клуб, ресторант, фитнес, футболно игрище и басейн.

Планира се завършването на производствения и социален комплекс да стане през ноември тази година, а административната сграда на 1 август 2016г. След завършване на проекта в новите фабрики и администрация ще се разкрият новите места като по този начин общият брой в компания „Димитров“ ще надхвърли 2000 души. Производствените капацитети на компанията за един месец ще достигнат нива като – мъжки сака 51 000 бр, мъжки панталони – 38 000 бр, мъжки ризи – 8500 бр, джинс – 10 000 бр и обувки 8000 бр.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: