pixel

Ремонтират Двореца на културата във Варна

варна

Държавата гарантира финансова подкрепа и Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде ремонтиран. Така страната ни ще спаси домакинството на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г., което спечелихме заедно с Италия.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че е получил уверения от министър-председателя Пламен Орешарски, че 5 млн. лв. ще бъдат осигурени за ремонт на Двореца на културата и спорта. Опция за търсене на средства за реновиране на залата остава и програма „Джесика“, допълни кметът, цитиран от Дарик.

„По време на разговора с премиера стана ясно още, че той подкрепя идеята Юнашкият салон да бъде прехвърлен на общината, а ние да се ангажираме с ремонта на сградата“, каза още Иван Портних.

Новината за държавната подкрепа за ремонта на ДКС във Варна беше потвърдена в аванс и след срещата на спортния министър Мариана Георгиева с президента на Европейската конфедерация Андре Майер в Копенхаген вчера.

Пред Майер тя заяви, че нашата държава ще направи всичко необходимо за отличното домакинство на континенталния шампионат след 2 години.

Тя допълни, че волейболът е сред приоритетните спортове в България, поради което практикуването му ще бъде заложено по-обстойно в училищните програми.

За ремонта на варненската зала са необходими 5 млн. лева. Догодина „Конгресна“ трябва да разполага с 6000 седящи места и игрище с нужните размери.

Преди десетина дни президентът на Българската федерация по волейбол алармира, че страната ни може да загуби домакинството си на Европейското първенство през 2015 г. заради състоянието на Двореца на културата и спорта във Варна.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: