pixel

Sofia Ring Mall – най-добър търговски архитектурен проект

Sofia Ring Mall беше обявен за най-добър търговски архитектурен проект в България и бе една от най-обсъжданите нови сгради на Международните награди за недвижими имоти International Property Awards 2013, които се проведоха в Лондон на 24 септември.

Sofia Ring Mall получи признанието на журито заради иновативния си дизайн, който съчетава много отворени пространства и интегрира по естествен начин природата в сградата.

„Ние сме изключително благодарни за тази награда, тъй като тя показва отдадеността, професионализма и креативността на нашите архитекти и целия ни екип,“ каза Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на Sofia Ring Mall.

„Наградата също така демонстрира колко различен и уникален е нашият проект в сравнение с другите молове, които бяха построени досега в България.“

Това е втората награда, която член на екипа на Sofia Ring Mall получава тази година. TriGranit Management, компанията, която менажира мола, бе призната за най-добра мениджмънт компания на годината на 8-те годишни Европейски архитектурни награди (Europa property SEE Real Estate Awards), които се проведоха на 16 май.

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Молът е част от проекта Sofia Ring Development, който освен търговската част предвижда и изграждане на жилищна зона за над 500 домакинства и бизнес зона с офис сгради, съоръжения за отдих и спорт и парк.

Проектът ще е на обща стойност над 300 млн. евро, а инвестицията е на гръцките компании Fourlis Group, която реализира франчайзинга на ИКЕА в България, и Danaos Group, специализирана в сферата на корабната индустрия.

Източник: propertyindex.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: