pixel

Ремонтират бул. ”Витоша” до края на май

Витоша

Източник: dir.bg

Вторият етап от ремонта на бул. „Витоша” ще приключи до края на май. Това стана ясно при проверка на зам.-кметовете на Столична община Любомир Христов и Мария Бояджийска.

Те инспектираха ремонтните дейности на втория етап от архитектурно-благоустройствения план на бул. „Витоша” в участъка между улиците „Неофит Рилски” и „Солунска”, предаде Агенция „Фокус”.

В момента се извършват подземни дейности, след като „Софийска вода” е приключила с поставянето на водопровод. До преди два дни са били отстранени старият релсов път и асфалтовата настилка, както и част от тротоарните плочи.

Поетапната работа предвижда поставяне на нови тротоарни плочи, изливане на бетонови основи и поставянето на големи цветарници. Предвижда се и поставянето на специална система за напояване на дърветата по булеварда. Ще бъде подменено и уличното осветление в участъка. Стойността на ремонта е по-малко от 1.6 млн. лв.

Срокът на изпълнение на втория етап е 61 дни. До края на месец май трябва да приключат всички строителни дейности по този етап. След това ще се изработи план за третия етап от реконструкцията на булевард „Витоша” – от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”. Общината има намерение пълната реконструкцията на булеварда да завърши до края на годината.

36 розови кестена и 56 подземни контейнера за смет ще бъдат поставени на бул. „Витоша”. Според оценка на експерти от Лесотехнически университет, заради гъбични инфекции се налага подмяната на 19 дървесни растения от вида бял кестен. Тези инфекции могат да доведат до падане на дърветата и затова подмяната им е наложителна. На тяхно място ще бъдат засадени 36 нови цъфтящи в розово кестени. На по-късен етап се предвижда по булеварда да бъдат сменени и старите контейнери за смет с 51 нови. Контейнерите ще работят със специална хидравлична система. За тази подмяна са отделени около 65 000 лв.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: