pixel

Ремонтът на зала ”Конгресна” във Варна започва през юни

varna

В началото на юни стартира ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна. Зала „Конгресна“ трябва да придобие съвсем нов облик до есента на тази година. Първоначално реновирането на съоръжението трябваше да започне в началото на 2014 г.

Заради ангажираност на „Арена Армеец“ през май обаче се наложи морската столица да приеме първите домакинства на България от Световната лига срещу САЩ и затова бе поискана отсрочка от Европейската конфедерация.

Лично президентът на CEV Андре Майер е дал съгласието си ремонтът на зала „Конгресна“ да започне в началото на юни, като по план съоръжението трябва да е готово до ноември тази година.

Съобразяването с европейската конфедерация идва заради факта, че Варна ще е един от градовете домакини на еврошампионата по волейбол при мъжете през 2015 г.

За реконструкцията бе гласувано да бъдат отпуснати 5 млн. лв. от държавата, като 500 хил. от тях вече са били преведени, но все още не са стигнали до ръководството на Двореца на културата и спорта.

Ремонтът на зала „Конгресна“ ще включва разширяване на игралното поле, изграждане на нови трибуни за 6000 души и смяна на климатичната инсталация.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: