pixel

Ремонтът на Витошка покачи наемите на търговски площи

ремонт витошка

За последната година наемите на търговски площи на бул. Витоша са нараснали с 27%. София се възстанови след ниските наемни нива, които отчете през 2012,  благодарение на увеличеното търсене и стартиралата реконструкция на Главната търговска улица, се посочва в доклад за пазара на търговски площи в ЦИЕ за първото полугодие на 2014 на Colliers International.

От началото на 2013 на 12 от пазарите в региона се наблюдава обща тенденция на растеж на наемните нива при първокласните търговски площи, отчитаща стабилизиране или повишаване на наемите както при локациите на главните търговски улици, така и при търговските центрове.
С 19% са нараснали наемите на главните търговски улици в Рига, с 9% в Белград и с 3% в Москва, Санкт Петербург и Варшава. Наемите в търговските центрове са се покачили с 33% в Белград, с 7% в Санкт Петербург, с 5% в Рига, с 4% във Вилнюс и с 3% – във Варшава и Прага.

През първите шест месеца на 2014 приблизително 376,400 кв. м. търговски площи са пуснати на пазара в ЦИЕ, а нови 2,3 млн. кв. м. са в процес на изграждане, се посочва още в доклада. 11% от новото строителство в региона се реализира в Букурещ, Братислава и Талин. Фактът, че миналата година тези градове представляваха по-малко от 4% от активното строителство в сегмента, свидетелства, че са настъпили положителни промени и периферните пазари  завземат все по-голям пазарен дял.

economy.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: