Предсрочно приключиха ремонтите по „Цариградско шосе“

ремонт цариградско шосе

Движението по столичния булевард „Цариградско шосе“, който беше в ремонт от 1 април, беше пуснато предсрочно днес. По време на строителните дейности беше извършена цялостна реконструкция, както на директното трасе, така и на два моста – при Площада на авиацията и бул. „Александър Малинов“, и още на два пешеходни подлеза и един автомобилен.
Крайният срок за завършване на проекта бе 15 септември, но от днес шофьорите ще могат спокойно да се движат по булеварда.

През тази нощ са поставени последните маркировки и мантинели, ще остане да се работи единствено на пешеходния подлез на Окръжна болница. Там се предвижда и монтиране на асансьори.
Фирмата, която отговаря за ремонта на „Цариградско шосе“, е дала 10 години гаранция за положената хидроизолация.
До 15 септември ще приключат ремонтните работи на друг основен булевард в западните квартали на столицата – „Никола Мушанов“. В момента там се работи усилено по последната отсечка на проекта.
До първи учебен ден ще се обновяват и бул. „Тодор Каблешков“ в района между бул. „България“ и „Братя Бъкстон“.
По план върви и ремонтът на 10-километровия участък от „Ботевградско шосе“ в отсечката от ул. „Летоструй“ до „Околовръстното шосе“. Там ще бъдат обновени до 30 октомври пет моста и пет подлеза, както и връзката с бул. „Владимир Вазов“.

www.vesti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: