pixel

ЕК разследва строежите на къмпинг „Корал

корал

Европейската комисия започва разследване на дългогодишния план за застрояване на къмпинг „Корал“ в община Царево. Това е разпоредил еврокомисарят по околната среда Янез Поточник, се казва в отговор на Генерална дирекция „Околна среда“ до сдружението „Да запазим Корал“, съобщи председателят му Атанас Русев.

Русев коментира пред БТВ, че това разследване се случва, защото държавата нехае за мястото. „Незаконното там е самата сделка за плажа през 2003 г., при която държавата е била ощетена с милиони. Има над 20 строителни разрешения издадени, и те са незаконни“, каза той.

По думите му това не е новост, тъй като предишното управление на регионалното министерство и самата министърка Лиляна Павлова е изпратила тези разрешения в съда или ги отменила. „Кметът се е разпоредил да бъдат създадени тези документи и главният архитект е знаел“, посочи той.

Очакванията са ЕК да направи пълно разследване и да има налагане на парична санкция. Според договора с наематели на „Корал“ там може да се извършва търговска дейност без да се уточнява каква точно.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: