pixel

Ремонтът на булевард “Витоша“ закъснява

витоша

Източник: dir.bg

Откриването на ремонтирания бул. “Витоша“ в София в участъка от ул. “Неофит Рилски“ до ул. “Солунска“ се отлага отново за неопределено време. По план реконструкцията трябваше да завърши до края на май. Заради проблем с фонтана Столичната община даде отсрочка на фирмата изпълнител „Трейс София“ до 15 юни, съобщи вестник „Сега“.

„В средата на юни ще сме готови с този етап. Важно е качеството, немски са материалите“, каза тогава кметът Фандъкова.

Въпреки отсрочката от фирмата не са успели да се справят. Това личи и при разходка по булеварда. Плочите са криви, а на места дори изскачат, когато се стъпи върху тях.

От общината обясниха, че при направена инспекция са дадени препоръки и те трябва да бъдат отстранени. По-късно от „Московска“ 33 коментираха, че миналата седмица фирмата не е успяла да работи на пълни обороти заради обилните дъждове. Засега не е ясно дали и с колко ще бъде санкциониран изпълнителят.

Първо ще се изчака ремонтът да приключи и след проверка на строителния надзор това ще бъде решено. Една от препоръките е фирмата да пренареди плочките на местата, където не са направени добре.

На булеварда вече са монтирани две чешми, които все още не радват софиянци, защото не са заработили. Очаква се тези дни да бъде доставен и фонтанът, обясниха от кметството.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: