pixel

В Дубай откриха най-високата усукана кула

дубай

Източник: novinar.bg

В Дубай беше открита най-високата в света усукана кула, за чието изграждане са похарчени 272 милиона щатски долара.

Поредният рекорд сред небостъргачите и останалите инженерни чудеса вече отвори в Дубай. 310-метровата усукана кула, получила името „Cayan Tower“, е на 75 етажа, всеки от които е завъртян под определен ъгъл, предаде БГНЕС.

80% от луксозните апартаменти в небостъргача с изглед към залива вече са продадени. Строителството му започна през 2006 г., но беше отложено поради сериозни технически проблеми, а през 2009 г. попречи икономическият спад в страната, предизвикан от глобалната икономическа криза.

Кулата е по дизайн на Skidmore, Owings and Merrill, издигнали известната кула Бурдж Халифа, която е най-високата в света.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: