pixel

Строителството у нас с втори най-голям ръст в Европа

строителство

Източник: expert.bg

Строителството в България е нараснало с 3.9% през април 2013 г. на годишна база. Това е вторият най-висок ръст на този сектор в страните от Европейския съюз, показват данни на Евростат. Най-добри стойности на годишна база е показало строителството в Унгария (растеж от 9.8%), а на трето място е Швеция (2.5 на сто).

Обемът на строителството в ЕС през април се е свил с 5.9% на годишна база, като най-голямо намаление отбелязват Полша, Португалия и Словения. Само в еврозоната пък браншът е регистрирал спад от 6.6 на сто.

На месечна база – спрямо март 2013 г. – строителната дейност в ЕС е нараснала с 0.9%, а в еврозоната – с 2 на сто. В осем страни строителството бележи ръст в сравнение с предходния месец, а в седем се свива. Най-голямо е увеличението в Германия (6.7%), Португалия (5.9%) и Италия (5.5%). Най-сериозният спад пък е бил регистриран в Полша, Румъния и Испания.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: