Ръст на ипотечните кредити

ipotechen credit

Пет години бяха необходими, за да се постигне ръст в броя на отпуснатите ипотечни кредити след имотната криза от 2008 г. Само за декември 2014 г. са били отпуснати с 25% повече жилищни заеми в сравнение със същия месец на 2013-а, отчита статистиката на БНБ. Общо през последния месец на миналата година са дадени 172.6 млн. лв.

Ако се върнем назад във времето, то най-много ипотечни кредити са били отпуснати през декември 2007 г. – 400 млн. лв. Тогава обаче пазарът беше на съвсем друго ниво. Купувачите придобиваха имоти, защото знаеха, че ако изчакат, ще купят определено по-скъпо жилище, съобщават fakti.bg. През декември 2007-а всята трета покупка на имот е била с помощта на банков заем.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: