pixel

Пуснаха пътен възел Българово на АМ ”Тракия”

gulabovo

Новият пътен възел „Българово“ бе тържествено открит от регионалния министър Десислава Терзиева. Проектът се финансира от държавния бюджет с 2 млн. лв. Изграждането на инфраструктурното съоръжение при 352-ри км на магистрала „Тракия“ бе завършено от „Трейс груп холд“ за около 50 дни.

Очакванията са т.нар. далечен северен обход да облекчи значително трафика към Бургас в разгара на летния сезон и да улесни достъпа на хиляди туристи до плажовете на север и юг от града.

Според председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков пътнико-потокът от и към Бургас ще спадне с 40%, предаде Флагман.

Предвижда се от км 352 на АМ „Тракия“ трафикът да се отклонява към Слънчев бряг и Созопол.

Първата отсечка ще извежда автомобилния поток по направлението Българово-Миролюбово-Каблешково-Тънково и Слънчев бряг, която бе завършена преди две седмица.

Втората – към Горно Езерово, детелината за ж.к.“Меден рудник“, а оттам и към най-южните части на Черноморието. Този път – с дължина около 20 км, в момента се рехабилитира и до края на август трябва да е напълно готов.

„Немислимо е след тричасов път от София към Бургас да попаднеш в тапа и да не можеш да излезеш от нея в следващите три часа. Знаех, че този проект е един от най-важните за област Бургас и усилено работихме в последните месеци“, каза регионалният министър.

Тя благодари на кметовете, АПИ и строителите, че са успели в толкова кратък срок да изпълнят проекта, въпреки миналия дъждовен месец.

Десислава Терзиева съобщи още, че са осигурени 1,5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението.

По думите й в обновяване и изграждане на пътища в Бургаска област през тази година ще бъдат инвестирани 16 млн.лв.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: