Имотният пазар у съседите потъва

greece

Един от сегментите от пазара на недвижими имоти в съседна Гърция, който продължава да потъва вече 7-ма година, е този на крайбрежните ваканционни имоти. Към момента там се оферират около 10 000 луксозни обекта, като в някои райони поевтиняването е над 50%.

Така например, в селището Палиос, което се намира на запад от Солун, цената на квадратен метър жилищна площ е спаднала с 60% и към днешна дата сделки се сключват при средни нива от 1360 EUR/кв.м. В малкото китно селце Арахова също се отчита понижение в цените средно с 53%, а квадратният метър е 1400 EUR, съобщава fakti.bg.

Тревожното е, че независимо от ниските цени, търсене липсва. За периода 2007-2013 г. броят на сделките всяка година средно е спадал с 28.2%.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: