АМ ”Тракия” изпадна от плановете за ремонт

am trakia

Магистрала “Тракия“ изпадна от плановете за ремонт през тази година. Държавата не е предвидила пари за ремонт на старите участъци между София и Пловдив, които са в аварийно състояние.

Най-доброто, на което пътуващите може да се надяват, е кърпене до „поносимо преминаване по тях“. Това съобщи вчера шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров по време на отчета на Оперативна програма „Транспорт“, цитиран от „Сега“.

Ремонтът на проблемните участъци бе отложен и миналата година отново заради недостиг на средства.

Сега надеждите са финансовото министерство да задели средства при първа възможност, ако има свободен ресурс.

Прогнозите за изпълнението на един от големите инфраструктурни проекти в столицата – т.нар. Северна скоростна тангента, също са песимистични. Средствата по регионалната програма трябва да се инвестират до края на годината, а държавата все още сключва споразумения със собствениците на имотите, през които трябва мине 16-километровото трасе. Досега техният брой е едва около 100, докато жалбите в съда срещу ниските оценки на имотите са над 360. Срокът за сключване на споразумения изтича в края на януари.

След това АПИ ще се възползва от променения в края на миналата година закон за държавната собственост и ще пристъпи към изпълнение на дейностите преди излизането на съдебните решения.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: