pixel

Пускат цялата магистрала „Марица“ до края на годината

am maritza

Цялата магистрала „Марица“ ще бъде пусната през тази година. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Стефан Чайков на пресконференция.

„На Лот 1 е констатирано известно забавяне. Изпълнителят подготвя актуализирана работна програма, с която да представи начина, по който забавянето ще бъде наваксано. По отношение на Лот 2 има внесено искане от страна на изпълнителя за удължаване на срока, който беше 16 февруари. По ред причини, които не са по вина на изпълнителя, се налага удължаване на срока. Основните причини са пропуснати инженерни мрежи в инвестиционния проект – два високоволтови далекопровода, два газопровода и пет кабела при пътен възел Димитровград, собственост на различни оператори. Тъй като процедурите не са завършени, трасето в обхвата на тези мрежи не е освободено за строителство и това не дава възможност на строителя да завърши в срок“, обясни инж. Чайков.

„Възникна и един проблем с язовир до село Крепост, който поради проблеми в изпускателното съоръжение, оводнява земното тяло на магистралата. Наложи се да се предприемат допълнителни мерки за отвеждането на водата извън трасето“, заяви инж. Стефан Чайков.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: