pixel

Фугиращи смеси Терафлекс® Gold SELECTION и Терафлекс® SILVER SELECTION от Марисан

teraflex

Многообразните видове облицовки и настилки от керамични плочи и различни по вид естествени камъни са функционални и атрактивни елементи във всяка модерна сграда. Тяхното полагане изисква перфектни умения и оптимални продукти. Задачите стоящи за решаване пред строителните специалисти и работници полагащи облицовките са разнообразни и отговорни. Дългосрочни перфектни резултати обаче са възможни само когато от самото начало се работи с правилно подбрани продукти. Това гарантира успешен краен резултат – красиви и здрави настилки и облицовки. Със системите за полагане на керамични покрития Терафлекс® съставени от технически максимално добре подбрани и нагодени един към друг продукти – професионалистите разполагат с всичко от което имат нужда за тяхната работа.

В отговор на новите тенденции в строителството, Марисан предлага нови високотехнологични решения за фугиране, които освен гарантираните технически характеристики, дават възможност за богат избор на дизайнерски решения.

teraflex

Фугиращите смеси Терафлекс® Gold SELECTION и Терафлекс® SILVER SELECTION са част от богата продуктова гама от сухи строителни смеси на фирмата. Разработени са специално за цветно запълване на фуги при облицовки от керамични плочи, теракота, гранитогрес, плочи от естествен камък, клинкерови плочи, бетонни плочи и стъклокерамика. Имат в състава си естествени минерали и полимерни добавки, които не позволяват на водата да проникне навътре в структурата. Капките остават на повърхността и след това се изпаряват без да нанасят поражения на фугата. Така тя остава здрава и устойчива на обезцветяване и замърсявания.

Терафлекс® Gold SELECTION и Терафлекс® SILVER SELECTION са аквастатични (водоотблъскващи) фугиращи смеси и са обогатени с специални формули за борба с микроорганизми. Съдържат сребърни йони, които гарантират мощно антибактериално действие. Те са с повишена устойчивост на надраскване и притежават водоотблъскващи свойства, защита от мухъл, плесени и други замърсявания.

Предназначени са за вътрешна и външна употреба. Препоръчват се за употреба във влажни помещения – бани, душ кабини, кухни, спа и др. Изключително подходящи са за фугиране на облицовки положени върху основи, които са подложени на по-големи деформации: подови и стенни отоплителни системи, гипскартон, дървени плоскости и др. Може да се полагат в обществени и търговски помещения и зали, офиси, ресторанти, на тераси, балкони, плоски покриви и др. Подходящи са и за освежаване или смяна на фуги при реновиране на облицовки.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: