Пускат „Лъвов мост“ в четвъртък

luvov most

В четвъртък приключва ремонтът на площад „Лъвов мост“. Той е наистина мащабен и вече завършен с едно изключение.

Последната част от асфалтовата настилка на северния тунел ще бъде поставена в четвъртък и петък, заради лошото време в последните дни. Проектът струва 21 милиона лева и ще облекчи значително изключително натоварения трафик в тази част на града.

Пейки, озеленяване с цветни лехи, велопътека и дори римски антични разкопки от 4-ти век на показ – всичко това включва архитектурната група около четирите лъва.

„Това е мащабен проект за изграждане както на пътен възел за решаване на сериозни проблеми за  трафика в този участък, така и облагородяване на района, изграждането реално на площад „Лъвов мост“, коментира зам-кметът на София по транспорта Любомир Христов.

Новото кръстовище на „Лъвов мост” ще осъществява връзка от автогарата и гарата за центъра на града. Разбира се, има и критици, но на мнозина им харесва.

Районът е известен като свърталище на проститутки, особено в тъмните часове на денонощието, но от общината казват друго. „С пускане на този участък от „Мария Луиза“ ще бъде осигурено постоянно видеонаблюдение, плюс обход на общинска полиция и районното полицейско управление”, заяви Красимир Димитров от дирекция „Сигурност” към Столична община.

Камерите са с възможности и за нощно наблюдение, обясняват специалистите по сигурността на Столична община.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: