ТЕРАПОР® XPS GRAPHITE

tepanor

ТЕРАПОР® XPS GRAPHITE е висококачествен, трудно горим, топлоизолационен материал от екструдиран полистирен (XPS) с много високи якостни и механични показатели. Продуктът е оптимизиран за топлинно изолиране на места, подложени на извънредно високо натоварване на натиск, като например озеленени и отворени за движение покриви, под замазки, под плоски, скатни или наклонени покриви, покривни тераси, подове между етажи, при подово отопление и т.н.

Плочите от ТЕРАПОР® XPS GRAPHITE са произведени без кожа и се явяват изключително подходящи за монтаж, посредством залепване при топлоизолиране на стени, фасади, цокли и др. Поради високото си съпротивление на преминаване на водни пари, плочите се явяват отлични за топлинно изолиране на места, подложени на голямо водно натоварване (периметърна и цокълна изолация, топлоизолация на и под фундаменти, влажни помещения, хладилни камери и др.)

ТЕРАПОР® XPS GRAPHITE е подходящ, както за новопостроени, така и при съществуващи сгради – в процеса на тяхното саниране и подобряване на топлоизолацията. Продуктът се препоръчва и при топлоизолиране и предотвратяване на топлинни мостове (балкони, страници на прозорци и врати, бетонни колони, греди, еркери и др.).

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: