Протест срещу замислен стадион в Бояна

protest boiana

Жители на няколко столични квартала протестираха срещу изсичане на дървета в резиденция „Бояна“, съобщиха от Коалиция за устойчиво развитие.

На мястото на парка трябва да бъде построен стадион на Българския футболен съюз със средства на УЕФА и Мишел Платини, предаде БНР.

Само на километър от мястото е природната забележителност Боянски водопад и световната културна забележителност Боянската църква.

Жителите на близките квартали посочват, че разрешение за строежа са дали бившите министри Свилен Нейков и Нона Караджова, общинската комисия по околна среда начело с Лорита Радева и главният архитект Петър Диков.

Инвестиционното предложение за строеж на стадион е било подписано и депозирано в институциите от президента на БФС Борислав Михайлов.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: