Най-странните строителни материали

kasy

Строителството на жилища е един процес, който никога не е спирал и едва ли някога ще спре. Проблемът е, че колкото по-оригинален е имотът, толкова по-висока е неговата цена. Някои обаче успяха да намерят решение на този проблем като строят жилищата си от подръчни материали. Ето от какво и как изглеждат къщите им.

Сградата от каси за бира

Копие на най-старата кафетерия в белгийския град Нивелесе е направена от 14 000 каси за бира Carlsberg. Построено е през 2007 г. с цел да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-голямата сграда в света построена от бирени каси.

lego

Къща от LEGO

През 2009 г. хиляди доброволци се включват в строителството на първия в света „пълноценен” дом, изграден единствено от кубчетата на LEGO. За строителството му са използвани 3.3 милиона пластмасови елемента. В сградата има дори тоалетна и душ.

bambuk

Хижа от бамбукови пръчки и мебели от дървени стърготини

Такива материали е използвал китайски работник при строителството на своята къща, поради липсата на пари, за да си купи апартамент в Пекин.

butilki

Къща от бутилки

Това е къщата на аржентинския художник Тито Ингениери. За строителството са използвани над 30 000 бутилки.

tziment

Къща от чували с пясък

В южната част на Ивицата Газа е построена цяла къща от чували пълни с пясък. Строителят е използвал пясък вместо цимент, както и стомана и чакъл, поради липсата на други материали.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: