pixel

Протест срещу проекта за ново метро

метро

Източник: dir.bg

Представители на инициатива “Граждани за София“ от кварталите “Младост“ и “Дружба“ се обявиха срещу проекта, по който вече се строи поредният участък на метрото между Бизнеспарк София и “Младост“ 1, предаде БНТ.

Според архитект Димитър Димитров, бъдещият маршрут минава далече от блоковете в „Младост“ 3 и 4. Освен това спирките ще са удобни само за работещите в бизнессградите в района, но не и за хората от квартала.

Димитров настоя и за преработка на проекта за строящия се лъч между Цариградско шосе и летището, тъй като той също подминавал голяма част от „Дружба“.

Директорът на Столичния метрополитен Стоян Братоев обясни, че по стандарт метрото може да е на 500 метра до гъстонаселен район. Той уточни, че близостта на жилищните сгради не е най-важният, а един от десетките критерии при проектирането на линиите. Според тях, метрото трябва да има възможно най-пряка връзка с наземна инфраструктура, близост до места с висок трафик и пътникопоток, а също и да не се дублират с градския транспорт.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: