Протест блокира изграждането на „Марица“

марица

Източник: trud.bg

За втори път т.г. строителството на магистрала “Марица” бе блокирано. Служителите от пловдивската фирма “Пътни строежи”, които строят участъка от аутобана между Любимец и Капитан Андреево, спряха работа заради това, че извънредният им труд не е изплатен.

Вчера точно в 8 часа сутринта те застанаха до машините си и отказаха да работят, съобщи КНСБ. Профсъюзите настояват за среща с ръководството на предприятието за разрешаване на проблема.

Протестът е насочен и срещу сключените индивидуални трудови договори с работниците. Те не са съобразени с минималните изисквания в Браншовия колективен трудов договор и са под договорените суми за отделните професии, добавиха от профсъюза.

Според председателя на съвета на директорите на “ПСТ холдинг ” Иван Шарланджиев обаче работниците нямат основание да протестират, защото “заплатите се изплащат редовно”.

През април 2013 година служители на фирмата също стачкуваха, защото година и половина не бяха получавали пари.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: