pixel

Лек композитен панел с отлична пожароустойчивост

Stacbond

Панелите Stacbond® FR от Stacbond са съставени от два алуминиеви листа и вътрешна огнеупорна сърцевина от термопластични смоли с минерален заряд. Панелите имат отлични механични свойства като: голяма твърдост, отлична равнинност и устойчивост на удар.

Те отговарят на повечето изисквания за класификация на огнеустойчивост: UNE EN 13501-1:2007 – B-s1, d0; PN-90/8-02867 – NRO; NFPA 285 – PASS; ASTM E84 – A Class; Stacbond® composite panel

Специално проектиран за вентилирани фасади на ново строителство, както и за тяхното обновяване или ремонт, той предоставя адаптивни решения за всички области на архитектурата.

Stacbond

Стандартът за производство включва външен лист от алуминиева сплав 5005 и вътрешен лист от 3105. Предлагат се три различни ядра в зависимост от минералното им съдържание (от 0% до над 90%), които могат да бъдат негорими или пожароустойчиви, и се класифицират (в съответствие с UNE 13501-1:2007) като A2-s1, d0 и B-s1, d0.

Предлага се пълна гама от цветове, гланцове, текстури и естествени покрития, която може да се достави и във всеки цвят от класациите RAL / Pantone / NCS.

Снимки: Stacbond

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: