pixel

Българи сред топ купувачите на имоти в Гърция

gurtzia imoti

Инвеститорите от България и Сърбия проявяват сериозен интерес към гръцките имоти. Това сочи изследване на агенциите за недвижими имоти, пише „Bild“.

Челното място за имотен бизнес в южната ни съседка заемат Русия и Китай. Веднага след това се нареждат Сърбия и България, допълва изданието.

„Чужденците знаят какво искат. За тях да има изглед към морето е най-важното нещо“, казва брокерка на имоти.

Халкидики, отговаря най-вече на тези изисквания и затова интересът за там е много голям, но и цените съответно са най-високи.

Руснаците харчат средно по € 250 000 до € 500 000 за „хубав дом“ в близост до морето, съобщават standartnews.com.

Пазарът се активизира след резкият спад на цените на къщите в Гърция заради икономическата криза.

Най- луксозните вили са се обезценили с 50%, а тези от среден клас – с 30 на сто. На места имало и по-голям спад като вила, която е струвала над 1 млн. евро, сега можела да се намери и за 200 000 евро.

Клиентите с най-малки бюджети освен край Кавала търсели имоти и на остров Тасос, Ксанти и Александруполис.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: