pixel

Европейският Лас Вегас

Евровегас

Източник: fakti.bg

„Кризата не ни пречи!”. Като че ли това искат да кажат испанците с новия си проект – Евровегас. Целта му е да наподобява Лас Вегас. Плановете са да бъде готов през 2022 г. В него ще има 12 хотела, шест казина, три голф игрища, мол, зона за развлечения, кина. Ще се намира в едно от Мадридските предградия на площ от 750 хектара. Специалисти от пазара на недвижими имоти окачествяват Евровегас като един от най-мащабните проекти, които някога са реализирани на Стария континент.

Инвеститор е Las Vegas Sands, собственост на американският предприемач Шелдън Аделсон. Проектът се оценява на 17 млрд. EUR. Несъмнено подобна атракция ще увеличи в пъти броя на туристите в испанската столица.

Евровегас ще съживи региона като се очаква да създаде близо 100 000 нови работни места. За испанските власти е особено важно наличието на 12 нови хотела, което ще е плюс при евентуално одобрение на Мадрид за домакин на Олимпийските игри през 2022 г. Все още не е уточнена точна дата за започване на строителните дейности, но се очаква първата копка да бъде направена в края на 2013 г.

Испанците обаче не се радват много на проекта. Първоначалната информация за неговото съществуване доведе до вълна от протести, в резултат на липса на прозрачност на проекта и съмнения, че ще бъдат създадени хиляди работни места.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: