pixel

Как да подготвим дома и градината за пролетта

ATRI

Пролетта идва, слънцето се усмихва и е време да подготвим градината и барбекюто за предстоящия летен сезон. За съжаление, след зимата металните повърхности, които са били на открито носят следите от студа и влагата – ръжда и лющеща се боя. Освежете оградата, боядисайте улуците и люлката в градината, забравете за лошото време и се подгответе за лятото в две прости стъпки с италианските продукти на фирма Атриа.

1. Стъпка едно: Премахнете ръждата с преобразувател Кемръст.

Този продукт превръща по химичен път ръждата в инертно феридъбилно съединение, несъдържащо влага. Нанася се с четка или пръскане директно върху ръждивата повърхност. Няколко минути след нанасянето на Кемръст образуваният светлокафяво-жълтеникав слой започва да почернява и да става гланцов, съхнейки бързо. С метална четка трябва да се отстрани само силно ронеща се ръжда. След 18-24 часа, върху образувания след изсъхването филм, може да се нанасят всякакъв вид бои и лакове, както с  разредител, така и водоразредими (алкидни, акрилни, нитро, полиуретанови, епоксидни, хлоркаучукови и др.).

Основни предимства на продукта:
– Не е необходимо песъкоструене на метала, което води до икономия на време и средства;
– Метална повърхност, обработена със система Кемръст плюс боя или още по-добре Кемръст плюс антикорозионен грунд плюс боя притежава дълготрайна и висока устойчивост на неблагоприятните атмосферни условия, включително на морски климат;
– Кемръст може да се нанася и в затворени помещения, защото не е запалим, нетоксичен е и не мирише;
– Повърхности, обработени с Кемръст издържат на температури до +90 ° C без повреди по филма.

ATRI

2.  Стъпка две: Нанасяне на боята

В зависимост от основата, която ще боядисвате и от крайния ефект, който искате да постигнете, може да използвате една от следните бои:

2.1 Галакси (Galaxy)

Галакси е висококачествена алкидна боя, която се характеризира с:   отлична покривност, много добра твърдост и еластичност, отлично се разстила, даже при нанасяне с четка, има висока устойчивост на атмосферни агенти, включително и морски климат, не пожълтява с течение на годините. Има слаб мирис, което я прави много удобна за боядисване в затворени помещения. Предлага се в две разновидности – гланц и мат.

С Галакси може да боядисвате повърхности от метал, дърво, РVС, мазилка, предварително подходящо грундирани. Отлична боя за радиатори.

Може да се тонира в 160 цвята по цветова таблица RAL. Изберете изтънчени пастелни цветове или слънчеви и ярки тонове, за да направите градината неповторима!

ATRI

2.2.  Копрекс Олд Стайл (Coprex Old Style) – боя тип „Ковано желязо”.

Може да се нанася директно върху нови метални повърхности, без грунд, тъй като съдържа инхибиращи ръждата добавки. Притежава отлична устойчивост на климатични въздействия, удар и абразия. Продуктът се нанася изключително лесно, защото притежава едновременно тиксотропни характеристики и много добро самозаглаждане, поради което може да се нанася и с голяма дебелина без опасност от стичане, дори и при неравни повърхности.

Копрекс Олд Стайл e идеален продукт за защита на изделия от желязо като: огради, парапети, врати, градински мебели (маси, столове, беседки, навеси и т.н.), както и за подходящо грундирани изделия от дърво, цимент и др. Притежава отличен декоративен ефект, имитиращ до съвършенство ковано желязо. Предлага се в осем цвята по каталог.

ATRI

2.3. Цинкофин (Zincofin)

За да завършите освежаването на къщата и градината, боядисайте и водосточните тръби, улуците и другите изделия от поцинкована ламарина. За целта можете да използвате Цинкофин. Това е боя две в едно, която се нанася директно върху поцинкованата повърхност. Има отлична покривност, много добра твърдост и еластичност, не се напуква, има висока устойчивост на атмосферни агенти, включително и морски климат.

Използването на Цинкофин като грунд и Копрекс Олд Стайл в Цвят мед (Rame) като финиш, позволява прекрасно да имитирате медна ламарина.

Цинкофин може да се тонира в 160 цвята по цветова таблица RAL. Това, в комбинация с нежния сатенен финиш на боята, дава възможност да постигнете оптимално естетическо решение за всеки елемент от вашата фасада или градина.

Лека работа с продуктите на Атри ЕООД!

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: