10 оригинални интериорни идеи за вашия дом с блокчета Ytong

ytong

Възможно ли е да се сдобием с дома, за който винаги сме мечтали – модерен, уютен, функционален и с грижа за природата, без да се налага да търсим и влагаме средства в нов такъв? Да, възможно е и отговорът се нарича Ytong! Лесен и удобен за използване, той върши чудеса, както при цялостно изграждане на нови сгради, така и когато с него се правят  преустройства и реновации на жилища, които вече са построени. Освен за преградни стени, надстройки и пристройки, блокчетата от клетъчен бетон са превъзходен помощник и при реализирането на разнообразни интериорни идеи. Необходимо е само въображение, останалото те ще свършат сами! С тях стилно и прецизно могат да бъдат облицовани и коригирани всякакви несъвършенства и проблемни зони, нарушаващи добрия вид на помещенията, както и изпълнявани оригинални орнаменти, конструкции и форми  от жилищния интериор.

Предлагаме ви няколко интересни идеи, които можете да използвате за своите индивидуални нужди и да превърнете дома си в едно по-удобно и уютно място.

ytong

БАНЯ

Едно от основните приложения на блокчетата Ytong при обновяването и освежаването на дома е в банята. С тях могат да бъдат изпълнявани всякакъв вид облицовки и основи за мивка, вана и душ-кабина. Блокчетата са предпочитан и неизменен фрагмент от декорацията на всяка баня.

ytong

ДЕКОРАТИВНИ СТЕНИ

С блокчетата Ytong лесно може да се изгради декоративна стена. Разнообразните видове позволяват да се използват за обособяването на различни по своята големина и форма пространства в дома.  С малко усилия можете да изградите дъгообразна арка между антрето и трапезарията или да направите ъглови рафтове в банята за любимите си саксии с цветя. Също така функционалността на голямото пространство, което е предвидено за кухня и трапезария, може да бъде чувствително подобрена. С декоративните стени Ytong домът ви става разчупен и различен, което благоприятства постигането на семеен уют и идилия.

ytong

МАЛКИ МЕБЕЛИ

Мебелите, създадени от блокчета Ytong,носят индивидуалния стил на своите собственици. Много оригинално решение е бюро, чиято основа е изградена от Ytong, като за плотът е използван друг материал, например – дървена плоскост в желан цвят.  Друго практично решение е изграждането на ниска маса за телевизор, под която са обособени ниши за поставяне на декоративни кутии за съхранение. Блокчетата Ytong  се използват успешно и за изграждане на ниша за вграждане на гардероб в спалнята или антрето.

ytong

ПРОСТРАНСТВО ЗА ВГРАЖДАНЕ НА МЕБЕЛИ

Блокчетата Ytong могат да бъдат използвани и за обособяването на пространства с индивидуални размери за вграждане на мебели – например гардероби или шкафове.

ytong

КАМИНИ

Друго приложение на блокчетата Ytong е изграждането на камини,  за което спомага и тяхната пожароустойчивост. Различната форма и дебелина на материалите позволява създаването на различни проекти според индивидуалните нужди на всеки дом.

МЯСТО ЗА БУТИЛКИ ВИНО

Нестандартно, но много практично решение, е изграждането на миниатюрна изба или удобен бар с помощта на Ytong. Здравината на материалите и лесната им обработка ги превръща в добър избор за иновативни приложения.

 

ytong

КУХНЯ

В кухнята Ytong намира широко приложение – от обособяването на малки острови до изграждането стените на шкафовете.

ytong

ytong

БИБЛИОТЕКА

Можем да си направим уникално място за огромното количество книги, за които все не достига място в дома. С Ytong се създават разнообразни етажерки или по-големи библиотеки. Всичко е въпрос на пространство и добри идеи.

ytong

СКРИЙТЕ ТРЪБИТЕ В ХОЛА

Често външни тръби в банята или кухнята развалят естетиката на иначе модерната обстановка, която сме си създали в дома. Лесно можем да ги скрием с помощта на блокчетата Ytong, дори не е необходима помощта на специалист.

ytong

КЪЩА ЗА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Проявете вашата фантазия дори и с изграждане на къщичка за вашия домашен любимец.

Ксела България

Ксела България е на българския пазар от близо четвърт век и е част от Xella Group - водещ световен производител на строителните материали, доказали качеството си през годините - блоковете от клетъчен бетон YTONG и минерални топлоизолационни плочи Multipor. Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. В България оперират два завода – този за YTONG в София и за Multipor – в Добрич, като произведените материали се изнасят в над 10 страни от Европа и Близкия изток.

Прочетете също: