Инвестиционен заем ще финансира разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг”

put

Държавен инвестиционен заем, който ще бъде подложен на ратификация в Народното събрание през 2015 година, евентуално ще финансира разширението на пътя „Бургас-Слънчев бряг“. Това обяви в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, цитирана от Дарик.

За сега отсечката е ремонтирана от Бургас до подстъпите на Поморие. Силностеснените участъци на пътя около Ахело, Равда и Слънчев бряг водят до огромни икономически и екологични проблеми заради задръстванията през лятото.

Министърът призна, че за изграждането на Северния обход над Бургас, който трябва да изведе трафика от автомагистрала „Тракия“ към Северното Черноморие тепърва ще се търсят средства.

Терзиева определи следващата година като прекалено оптимистичен срок за начало на проекта, защото очакванията са за приключване на отчуждителните процедури да бъде необходимо много време.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: