Започна строителството на първия жп мост над р. Амур между Русия и Китай

amur

На границата между Русия и Китай започна строителството на първия железопътен мост „Нижнеленинское-Тундзян“ през река Амур. Стойността на проекта е 9 млрд. рубли. На първия етап от реализацията на проекта пропускателната способност на моста ще бъде 5,2 млн. тона годишно, а на втория етап през тази нова транспортна артерия, свързваща Русия с Китай и страните от Азиатско-Тихоокеанския регион – около 21 млн. тона товари за година.

Планира се през моста да се изнасят от Русия за Китай желязна руда, въглища, минерални торове, горска продукция и други стоки.

Споразумение за строителството е подписано на 20 юни 2013 г, посочва ИТАР-ТАСС.

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: