pixel

Проект на комплекс в Германия

koolkielСтудиото MVRDV пусна визуализации на KoolKiel, смесен комплекс в Кил, Германия, чиято окончателна форма ще бъде определена след консултация с гражданите. Предложението, спечелило поръчката за постиндустриалния обект на върха фиорд в Кил, ще бъде адаптирано с финализирането на дизайна. Има разнообразие от възможни варианти с допълнителни балкони, разнообразни скулптурни бетонни панели и различни разположения за помещенията.

koolkiel„На място с такава динамична и творческа общност, е очевидно че тя трябва да има думата в този проект“, каза Якоб ван Рийс, директор и съосновател на MVRDV.

Комплексът ще бъде с размери 65 000 кв. м. и ще включва многообразие от жилищни и търговски сгради. Той ще включва и обновяването на голяма сграда, която е построена за съхранение на вериги за кораби. Всяка сграда в комплекса KoolKiel ще бъде приспособима и ще бъде опакована от бетонови панели, които могат да се персонализират и да бъдат отляти в различни форми.

koolkielСъществуващата сграда ще бъде трансформирана в гъвкави търговски единици на по-ниските нива. Тя ще бъде удължена вертикално с поредица от апартаменти, чиято форма ще бъде определена по време на процеса на проектиране. MVRDV е разработила набор от различни модули за оформяне на тези апартаменти, които могат да бъдат комбинирани по различни начини, за да могат общият брой апартаменти, техните размери и оформления да се персонализират.

koolkielХотел с 250 стаи ще бъде разположен в края на комплекса. Той ще бъде свързан с офис сграда на втория етаж, с покрив, който ще формира закрито публично пространство за събития. Този покрив ще се простира в сграда, съдържаща магазини, които ще бъдат покрити с три жилищни блока.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: