pixel

Интелигентна къща на вода

Хората се подчиняват на лудия ритъм на съвременния живот, а понякога в името на поддържането на психическото равновесие просто е необходимо човек да се скрие някъде. Какво би могло да бъде по-добро убежище от плаващ дом в океана?

Такъв проект, наречен Punta Del Mar, е създаден от две испански архитектурни компании – KMZero Open Innovation Hub и Mano de Santo. Според разработчиците, къщата на водата е проектирана като павилион, от палубата на който би било удобно да се възхищаваме на морето и да релаксираме.Такива жилища могат да бъдат отлична алтернатива на стандартните туристически къщи.

Къщата може да се наеме на яхтените пристанища или на крайбрежието в близост до хотелите и да се използва като средство за бягство от бетонната джунгла. Общата площ на плаващата двуетажна къща е 74 кв. м., което позволява удобното настаняване на 1-2 гости.

Първият етаж се състои от спалня с тераса и баня. Създателите са се опитали да запазят достъпа на голямо количество слънчева светлина в помещенията за сметка на остъклените в цял размер стени. В същото време, комфортът и неприкосновеността на личния живот се осигуряват от специален вид облицовка – вертикални ленти с пролуки са монтирани по целия периметър.

На втория етаж можете да се стигне през стълбището вътре в къщата. Той служи като място за почивка на гостите – тук те могат да се полюбуват на заобикалящата красота, докато се излежават на шезлонг. Всички системи в къщата се управляват чрез приложение, което прави престоят в този оазис насред океана още по-удобен.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: