pixel

Франкфурт с жилищен небостъргач

frankfurt

Височината на най-високата жилищна сграда във Франкфурт ще бъде 140 метра. Тя ще замести предишния небостъргач на „Хенингер”. Плановете са новата сградата да е готова до две години. Цената на квадратен метър жилищна площ варират между 5000 EUR и 8000 EUR в зависимост от големината на апартаментите и изгледът.

Над 70 от общо 207 жилища вече са продадени, съобщава германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Първата кула „Хенинген” се е появила във Франкфурт през 1961 г. и е била зърнохранилище на компанията Henninger-Bräu AG. Дълго време постройката от 119.5 метра е била най-високата сграда в града, а на върха й е имало наблюдателна площадка. Решението за събарянето й и построяване на жилищна сграда e взето през 2013 г.

frankfurt

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: