pixel

Къщи издълбани в скалите

kushti v skalite

Какво ли е усещането, когато къщата ти е буквално впита в камъка? Най-точен отговор могат да дадат жителите на испанския град Сетенил де Лас Бодегас. Това е едно от най-очарователните места на Андалусия, които отдавна се слави със своето уникално географско положение. Повечето домове буквално са „вклинени” в скалите.

Градът е създаден по време на Римската империя. Археологически находки обаче показват, че мястото е населявано още преди 25 000 години. Този факт до голяма степен обяснява буквално издълбаването на къщите в скалите.

kushti v skalite

fsdfsdhsfg

kushti v skalite

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: