pixel

Siemens ще бъде главен изпълнител на проект за изграждане на четвъртия по дължина висящ мост в света

Истанбул

Източник: publics.bg

Компанията ще е отговорна за разработването, монтажа и въвеждането в експлоатация на всички компоненти и системи за контрол на трафика. Мостът ще бъде с шест платна и е част от проекта на магистралата, която свързва градовете Истанбул и Измир в Западна Турция. Клиент е японската компания IHI Инфраструктурни системи Ко. Договорът, който ще изпълнява Siemens, е на стойност около 17 млн. евро, съобщиха от компанията. Въвеждането в експлоатация на моста е планирано за 2015 г.

Siemens ще оборудва почти три километра магистрален мост в източния край на Мраморно море в Турция с най-съвременните технологии за контрол на трафика. Това включва система за контрол на трафика, технология за наблюдение и компоненти за поддържане на техническата инфраструктура – като комуникационната техника и оборудването за камерите, електрозахранване, поддържането на осветлението и вентилацията. Ядрото за управление на трафика ще включва център за контрол на трафика и технология за контролиране на интегрираните операции. Системата за контрол на трафика съчетава всички операционни дейности и преноса на данни в контролния център, направлява потока на трафика и следи за ситуацията на магистралния мост. Операционните системи ще контролират и управляват осветлението, вентилацията и  захранването на моста с електроенергия.
Районът около Измир е изложен на сеизмична активност и следователно изисква специална технология за мониторинг. Интегрирани сеизмични датчици ще следят непрекъснато стабилността на инфраструктурата и доставката на данни за състоянието на компонентите и поддържащата инфраструктура.
Siemens също така ще доставя и компоненти за техническата инфраструктура като технология за наблюдение и контрол на центровете за спешни повиквания за новата сграда в Турция. В допълнение ще бъдат осигурени цялостната система за осветление на моста и системите за контрол на въздушния поток, както и системите за изсушаване на въздуха за греди, кабели и стълбове. Система за контрол, наблюдение и събиране на данни (SCADA) ще се използва за процеса на мониторинг и контрол на цялата технология.
Изграждането на моста и 420-километровата магистрала между Истанбул и Измир е част от най-големия магистрален проект в Турция към днешна дата. Този нов мост от шест платна ще намали времето за пътуване между двата града от осем до четири часа. Новата магистрала ще облекчи трафика в централната част на Истанбул, като го пренасочи към предградията на града.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: